2018-11-27

Vilniaus miesto apylinkės teismas 2018-11-27 priėmė sprendimą civilinėje byloje, kuriuo didžiąja dalimi patenkino mūsų bendrijos advokato padėjėjo Simono Makricko rengtą ieškinį atsakovui – įmonei dėl piniginių sumų priteisimo ieškovui – įmonės akcininkui (bendrijos klientui užsieniečiui). Teisinės paslaugos buvo teikiamos anglų kalba.

Byla buvo išskirtinė dėl to, kad Lietuvoje registruotos ir veikiančios bendrovės akcininkas, kuris yra užsienietis verslininkas, buvo suklaidintas Lietuvoje registruotos įmonės direktoriaus ir kito akcininko, dėl to klientas prarado ženklią sumą savo piniginių lėšų.

Byloje mūsų atstovui S.Makrickui pavyko įrodyti, kad užsienietis perdavė pinigines lėšas konkrečiam tikslui pasiekti ir įgyvendinti, o kadangi atsakovas jokio tikslo nepasiekė ir jokių veiksmų (išskyrus lėšų įsisavinimą) neatliko – privalo grąžinti pinigus.

Byloje buvo apklausti ir posėdžių metu išklausyti daugybė liudininkų (kitų įmonių darbuotojų, vadovų), į bylą buvo pateikta virš 900 lapų dokumentinės medžiagos. Bylos teisminis nagrinėjimas pirmoje instancijoje užtruko beveik vienerius metus laiko. Tačiau tai neužkirto kelio mums pasiekti teisingumo. Teismo priimtą sprendimą klientas laiko teisėtu ir pagrįstu, yra patenkintas rezultatu.