2019-03-01

Advokatų profesinė bendrija NOILEX, apeliacinėje instancijoje, Pro Bono atstovauja ieškovę, kurios ieškinį anksčiau atmetė apylinkės teismas. Pirmos instancijos teisme teisines paslaugas tiekė valstybės garantuojamos teisinės pagalbos advokatas.

Ieškovė mūsų bendrijai nurodė, kad buvo apgauta nesąžiningų asmenų, kurie iš jos sąskaitos išviliojo pinigų sumas skirtas gydymui ir pragyvenimui.

Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos advokatui buvo pavesta surašyti ir pateikti ieškinį, kad susigražinti išviliotas pinigų sumas. Išnagrinėjus bylą ieškinys buvo atmestas ir iš ieškovės priteistos bylinėjimosi išlaidos atsakovo naudai.

Ieškovė jautėsi apgauta dar kartą, reiškė nepasitikėjimą teismu, todėl parengti apeliacinį skundą pavedė mūsų advokatų profesinės bendrijos NOILEX teisininkams. Panevėžio apygardos teismas, išnagrinėjęs NOILEX teisininkų rengtą apeliacinį skundą, anksčiau priimtą pirmos instancijos teismo sprendimą panaikino ir grąžino bylą nagrinėti iš naujo.

Teismas sutiko su apeliacinio skundo argumentais bei konstatavo, kad pirmos instancijos teisme atstovas negalėjo paaiškinti tam tikrų faktinių aplinkybių, ieškovė nebuvo atstovaujama tinkamai, o teismas neišnaudojo visų procesinių galimybių objektyviai išsiaiškinti byloje tiesą.

Džiaugiamės galėdami padėti žmogui ir tikimės, kad šį kartą byla bus išnagrinėta tinkamai ir objektyviai. Ne veltui mūsų šūkis: Dėmesys žmogui, pagalba verslui.