2018-07-05

Lietuvos apeliacinis teismas 2018-07-12 tenkino bendrijos advokato Aleksander Višnevski apeliacinį skundą byloje, kurioje Bendrijos advokatas atstovavo atsakovo interesus.

Ieškovas įrodinėjo, kad atsakovas, kaip fizinis asmuo, yra atsakingas už padarytą žalą, kuri atsirado ieškovui neatgavus sumokėto avanso, kuris buvo sumokėtas bendrovei už prekes. Ieškovas taip pat teigė, kad atsakovas, kaip bendrovės vadovas ir akcininkas, žinodamas, jog bendrovės finansinė padėtis yra sunki, negalėjo priimti iš ieškovo avanso už prekes ir privalėjo informuoti apie sunkią finansinę padėtį. Vilniaus apygardos teismas ieškinį tenkino visa apimtimi ir priteisė ieškovui jo prašomas sumas.

Bendrijos advokatas Aleksander Višnevski dėl pirmosios instancijos teismo sprendimo pateikė apeliacinį skundą, kuriame atsižvelgdamas į Lietuvos Aukščiausiojo Teismo formuojamą praktiką nurodė, kad ieškovas neįrodė savo reikalavimų pagrįstumo, t.y., jog atsakovas, tyčiniais veiksmais siekė padaryti žalą būtent ieškovui. Lietuvos apeliacinis teismas sutiko su šiais apeliacinio skundo argumentais ir išnagrinėjęs bylą priėmė naują sprendimą – ieškinį atmetė. Bendrijos klientas – atsakovas šioje byloje – dėkoja už profesionalią teisinę pagalbą ir ryžtą ginant jo interesus.