2018-07-12

Vilniaus apygardos teismas 2018-07-12 iš dalies patenkino Bendrijos atstovų pateiktą apeliacinį skundą.

Ieškovas kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą, siekdamas priteisti skolą iš atsakovo už atliktus statybos rangos darbus. Atsakovas pateikė byloje priešieškinį. Bylą nagrinėjant teisme, remiantis liudytojų parodymais, teismas ieškinio netenkino. Tuo tarpu atsakovo pateiktą priešieškinį teismas tenkino visiškai ir priteisė iš ieškovo daugiau kaip 5000 eurų.

Ieškovo pavedimu advokatas Aleksander Višnevski pateikė apeliacinį skundą. Vilniaus apygardos teismas išnagrinėjęs bylą, konstatavo, kad išanalizavus bylos nagrinėjimo metu pateiktus liudytojų parodymus, skolos priteisti nėra pagrindo, tačiau taip pat konstatavo, kad priešieškinis visa apimtimi tenkintas irgi nepagrįstai. Apeliacinės instancijos teismas atsižvelgė į Bendrijos atstovo nurodytus argumentus ir priešieškinį tenkino tik iš dalies, sumažino iš ieškovo priteistą sumą iki 1200 eurų.

Advokatas Aleksander Višnevski pažymi, kad kreipiantis į teismą yra labai svarbu, kad pareiškėjas ne tik pateiktų dokumentus, bet ir atskleistų visą jam žinomą informaciją bei reikšmingas aplinkybes. Tuo atveju, jei informacija atskleidžiama ir tikrosios aplinkybės nustatomos jau nagrinėjant bylą teisme, ieškinys gali būti atmestas, o priešieškinis patenkintas. Taip kaip ir buvo nagrinėtinu atveju.